Beauceron

Om racen/About the breed

Beauceronen er en stor fransk hyrdehund, hvis oprindelse går flere århundreder tilbage. Den blev oprindeligt brugt til at hyrde og beskytte får på de franske bjergsletter og bruges fortsat den dag i dag som fårehyrde bl.a. i hjemlandet. Beauceronen har dog også utallige andre anvendelsesmuligheder og bruges i dag til blandt andet lydighed, spor, agility, brugshundearbejde og sidst men ikke mindst som både politi- og militærhund. Racen er fortsat meget sjælden i Danmark og man hører man ofte spørgsmålet, om der da ikke er noget dobermann i hunden. Sandheden er nok nærmere omvendt, da man mener at have brugt beauceronen i udviklingen af netop denne race. En anden ting ved beauceronen, som ofte bliver kommenteret er, at de har dobbelte ulvekløer på bagbenene. Vi har ikke haft problemer med disse.

Billederne ovenfor og til venstre er af/the pictures above and to the left show Dish (WL Bob) - ejer/owner Louise M. Ehnhuus

Beauceronen er en forholdsvis stor hund. Tæver må være mellem 61-68 cm og hanner 65-70 cm og vægten for en voksen hanhund ender normalt omkring 40-45 kg. Der findes to farvevarianter: Sort med brune aftegninger (fuldstændig som f.eks. rottweilerens) og harlekin (farve som den anden version, men med grå/hvide områder i de sorte områder). Pelsen er kraftig, kort og med rigeligt underuld, så man undgår naturligvis ikke fældeperioder. Som med alle andre større hunde, kan risikere problemer med HD/AD og mavedrejning. Det er dog ikke helt ualmindeligt at de bliver 14-15 år gamle og de fortsætter gerne med at være aktive lige til det sidste. Til gengæld modnes de sent og man skal ikke regne med at de er rigtigt voksne før de er  ca. 4 år gamle - hverken mentalt eller fysisk.

For information about the breed in English, click here (About Beaucerons homepage)

Beauceron standard (Danish)

Ønskeprofil UHM (Danish)

Kennel Black Swarm Denmark, Fynsvej 58, 6000 Kolding - al rights reserved